Susan de Jonge

Mijn roots liggen in de paramedische gezondheidszorg. Als regulier fysiotherapeute ervoer ik echter al snel dat een gezond lichaam een gezonde geest behoeft,dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam en geest. Mijn werkwijze veranderde en ik specialiseerde me tot psychosomatisch therapeut. Inmiddels heb ik mijn werkveld verbreed door ook lichaamsgerichte coaching en holistische massage aan te bieden. 

Mijn gedrevenheid mezelf te ontwikkelen als mens en als therapeut hebben mij gevormd tot hoe ik nu in het leven sta en hoe ik mijn praktijk en manier van begeleiden wil vormgeven.

De afgelopen jaren volgde ik verschillende trainingen en cursussen waaronder craniosacraaltherapie, lichaamswerk, spirituele bewustzijnstrainingen, reiki I en II, Zijnsgeorienteerde trainingen, systemisch werk, mindfulness, meditatie en yoga. Op dit moment volg ik de opleiding tot Zijnsgeorienteerd coach.

Mijn visie is dat het lichaam de wijsheid en herkenning in zich heeft van wie je werkelijk bent. Hier weer mee in contact komen brengt rust, ontspanning en balans.

Mijn missie is mensen (weer) in contact brengen met hun eigen zijn om zo vitaliteit, plezier, ontspanning, rust en liefde in hun leven te brengen.

Mijn passie is het met hart en ziel begeleiden van mensen en hen zo in contact brengen met hun eigen hart en ziel.

Kwaliteiten van mij zijn: betrokken, empatisch, warm, betrouwbaar. Ik hou van puur, zuiver, echt. Afstemmen en zo tot de kern komen, waardoor ik kan begeleiden en behandelen, daar waar het nodig is.

Ik woon samen in Zeist en ben moeder van drie kinderen (3, 5 en 7 jaar). Mede door mijn kinderen heb ik de afgelopen jaren een schat aan wijsheid opgedaan. Kleine kinderen zijn zo puur en leven nog zo authentiek, bij hen bestaan er nog geen verkrampingen of is er sprake van aangepast gedrag. Dagelijks word ik door hen gespiegeld, zij geven mij nog meer inspiratie mijn werk te doen.

De drie pijlers van mijn praktijk zijn:
Puur - In balans - Zijn

Puur: ontdek je zuivere, pure vorm

In Balans: vind weer balans tussen lichaam en geest

Zijn: wie je bent met hart en ziel