Werkwijze

Werkwijze

Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door een persoonlijke en individuele afstemming op uw hulpvraag/klachten. Ik neem graag de tijd en heb respect voor uw grenzen en mogelijkheden. Daarnaast is het van belang dat u zich bij mij vertrouwd/op uw plek voelt en dat u een betrokken en gemotiveerde instelling hebt.

Intake

In een uitgebreid intakegesprek wordt uw hulpvraag inzichtelijk gemaakt. Daarnaast zal ik een klein lichamelijk onderzoek doen. De intake duurt ongeveer een uur.

Hulpvraag

Door samen in kaart te brengen wat uw hulpvraag is, kan ik n.a.v. de intake en het onderzoek bepalen of u bij mij op het goede adres bent.

Behandeling

Ieder mens is uniek, iedere klacht/ hulpvraag vraagt om een eigen specifieke aanpak. Daarom is geen behandeling identiek. Wel zit er een logische opbouw in de therapie. Behandelafspraken vinden doorgaans de eerste paar keer 1 keer in de week plaats, en worden vervolgens uitgebouwd naar 1 keer per 2 weken, 1 keer per maand etc. De behandeling duurt maximaal een uur.

Oefeningen thuis

U krijgt van mij oefeningen/adviezen mee naar huis zodat u thuis verder kan met wat er tijdens de behandeling aan de orde is gekomen.